Lesstof Nederlands

De tijd gaat snel, nog minder dan 40 dagen!

Over 39 dagen begint het avontuur.

12 september, Arnhem

Waar voor mij het avontuur vorig jaar in december begon, gaan we over ruim een maand al weg. De tijd is enorm snel gegaan. Tijdens deze periode heb ik een hoop tegenslagen gehad, maar ook een hoop successen. Tegenslagen zoals de loting, heel vaak moeten horen dat ik niet gesponsord kan worden of dat iets nog niet goed is. Maar gelukkig ook een hoop successen, dan denk ik natuurlijk gelijk aan het goede nieuws: En dan is het zeker – Mijn School at Sea reis is een feit. Daarnaast natuurlijk dat ik gesponsord ga worden door bedrijven, zoals Bureau Veritas en Reasult. Dan hebben we natuurlijk nog het grote bedrijf Fugro. Ook zij gaan ons (de hele groep) sponsoren. Dat heeft we wat tijd gekost, maar op dit zakelijk resultaat ben ik wel het meest trots.

En verder heeft School at Sea met enkele krantenartikelen opgeleverd. Zo heb ik in de Gelderlander, de Arnhemse Koerier en twee keer in het gemeente nieuws van Duiven gestaan. Daarnaast heb ik nog een stukje geschreven voor het wijkblaadje van Schuytgraaf.

Naast deze publiciteit heb ik ook een hoop presentaties gegeven. De ontwikkeling van deze vaardigheid is lang begin dit jaar begonnen tijdens mijn mentoruur. Ik heb ze verschillende keren gevraagd voor feedback op mijn presentatie. Daarna bij mijn vader op het werk, bij Bureau Veritas en ook nog voor de docenten op het Candea College. Bij het concert heb ik natuurlijk ook een presentatie gegeven.

In het begin van de zomervakantie kreeg ik een mail van Bosman Opleidingen. Zij geven BHV- en EHBO-cursussen. Met het nieuwe jaar voor de boeg genoeg reden om het programma en lesmateriaal weer modern te maken. Hij heeft mij gevraagd of ik filmpjes voor ze wil opnemen. Dit hebben we gedaan, het zijn filmpjes in de categorieën brandbestrijding, ziektebeelden, reanimatie en ongevallen. Volgende week kom ik voor de laatste keer voor mijn vertrek bij hun. Dan ronden we deze periode af. Dan zal ook duidelijk worden hoeveel deze opnames mij opbrengen. Dit wordt vervolgt…

Nu we nog ruim een maand voor het aan boord gaan hebben, betekent dat ook dat we maar eens naar de paklijst moeten gaan kijken. Gelukkig hebben we een mooie paklijst waar alles precies opstaat. Zo weet ik precies hoeveel kleding ik mee moet nemen en welke dingen ik verder nog nodig heb. Daar moeten we ons aan houden, dingen die teveel mee zijn, gaan weer van boord. Ik heb de hangmat en 65L rugzak al. Ook alle vaccinaties zijn bijna allemaal binnen. Het paspoort en nog wat dingen heb ik ook, maar we zijn nog wel wat tijd kwijt om alles te verzamelen. Dit weekend nog de laatste voorbereidingsdag om nog de laatste praktische informatie te horen. Ook ga ik dan het zeilpak passen.

Inmiddels heb ik ook al met een groot deel van mijn docenten een gesprek gehad. Tijdens deze 6 maanden mis ik natuurlijk een groot deel van het vwo 5 programma. In mei kom ik zonder achterstand weer terug op school. Dat betekent dat ik tijdens de 6 maanden van School at Sea mijn schoolwerk allemaal moet doen. Dat is ook een groot onderdeel van het hele programma, maar ik moet natuurlijk afspraken maken met mijn docenten over welke toetsen ik ga missen en welke lesstof daarbij hoort. Voor elk vak maak ik hier een overzicht van. Zo kan ik zonder enig contact tussen het schip en school het programma afwerken. Op de afbeelding bij dit bericht is de stapel te zien met alle lesstof voor Nederlands. Volgende week heb ik ook een afspraak met de onderwijscoördinator. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

En dan hebben we nog Soup at Sea. Ook hier zijn de afgelopen weken de nodige voorbereidingen gemaakt. Alles is te lezen in dit blogbericht. Binnenkort zullen we een definitief onderzoeksplan presenteren.

Dit was een bericht met een soort samenvatting van School at Sea tot nu toe en waar ik mee bezig ben. De kans is vrij groot dat ik de 10 duizend euro wel ga halen. Ik moet nu de telling weer bijwerken en zodra ik op de 10 duizend zit, heb ik toch wel een echte mijlpaal gehaald. U mag mij natuurlijk altijd nog sponsoren en ook bedrijven die mij kunnen en willen sponsoren, zijn nog steeds welkom. Stuur hiervoor een mail naar sponsor@thomasatsea.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.