Bark Europa

Ontwikkelingen binnen Soup at Sea

Soup at Sea, er is inmiddels een hoop te vertellen…

10 september, Arnhem, Schevening

De laatste ontwikkelingen wat betreft het onderzoek staan mooi opgeschreven in deze facebookpost:

We hebben in de afgelopen tijd niet alleen een samenwerking met Join the Pipe en Love not Waste opgezet. We zijn ook een stuk verder gekomen met ons onderzoek. Hiervoor is Thomas at Sea naar Scheveningen (naar het schip Bark Europa) geweest, want vorig weekend (2 september) hield een student van de Wageningen University & Research daar een presentatie over haar eigen onderzoek naar plastic in de Atlantische Oceaan. Hij heeft daar veel geleerd en dat gaan wij weer toepassen in ons onderzoek. We houden rekening met de ervaringen van dat onderzoek, zodat dat van ons van een zeer hoog niveau is.
We willen mensen meenemen in onze bevindingen en zo meer bewustzijn creëren van de problemen rond de plastic vervuiling. Deel alsjeblieft die bericht en laat je vrienden onze pagina volgen.
Lees hieronder wat ons onderzoek gaat inhouden:
We willen micro- en nanoplastic gaan meten. De macroplastics willen we met een Manta Trawl gaan vangen. We gebruiken hiervoor de methode van 5 Gyres en zullen ook onze metingen aan 5 Gyres opsturen. Daarnaast gaan we nanoplastics onderzoeken. Hiervoor werken we samen met de HAS in Eindhoven. We kunnen in het lab onze watermonsters onderzoeken.
Verder heb ik contact met studenten van de WUR die vorig jaar onderzoek gedaan hebben op het schip Europa. Zij hebben ons erg geholpen met de opzet van ons onderzoek.
Ook gaan we bezig met de invloed op het milieu. We gaan vissen ontleden en houden bij hoeveel plastic we hierin vinden.
We gaan deze drie groepen aan gegevens samenvoegen. Zo kunnen wen kijken of we verbanden kunnen vinden tussen bijvoorbeeld de concentratie micro- en nanoplastics. Daarnaast zullen we op de eilanden waar we komen, kijken naar de afvalhuishouding. In samenwerking met Love not Waste en Join the Pipe willen we meer bewustheid van het plastic probleem op de eilanden, waaronder het organiseren van Beach-Cleanups. Al deze gegevens zullen we zullen in een eindverslag verwerken en presenteren aan staatssecretaris Van Veldhoven. Dit gebeurt op 5 juni 2019.

Ga naar Facebookpagina van Soup at Sea.

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.