Deze website gaat over School at Sea 2018 / 2019 en wordt daarom niet meer bijgewerkt. Ga naar mijn blog over mijn reis in mijn tussenjaar van 2023 / 2024. Contact opnemen kan nog steeds.

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas

Soup at Sea

Plasticvrije oceanen!

Onderzoek

Beach Cleanups

Vlogs en blogs

Logo Soup at Sea

Wat is Soup at Sea?

Wij zijn negentien leerlingen van School at Sea 2018/2019. Ons doel is om de plastic vervuiling op de aarde tegen te gaan en met name jongeren te stimuleren om ook bewuster met hun plastic om te gaan en zich in te zetten tegen plastic vervuiling. Wij merkten namelijk dat veel kinderen van onze leeftijd zich helemaal niet zo druk maken over de vervuiling en de gevolgen die daarbij horen. Omdat wij zelf allemaal jongeren zijn denken we dat wij de jeugd beter kunnen bereiken en dat wij een goed voorbeeld kunnen geven. We hopen met onze activiteiten te helpen aan een wereld zonder wegwerpplastic.

Wat gaan wij doen?

Het project heeft een aantal punten waar we mee bezig gaan.

Groot onderzoek

We doen een groot onderzoek naar plastic in oceanen. Dit doen we in samenwerking met een universiteit. Uiteindelijk zullen we na de reis dit onderzoek presenteren. Tijdens het onderzoek willen verschillende onderwerpen behandelen:

  • Gesprekken met bewoners van de eilanden waar we komen over hoe zij omgaan met (plastic)afval.
  • Watermonsters nemen op verschillende plekken van de oceaan. We willen weten hoeveel en welke plastics we waar tegenkomen. Deze informatie zullen we delen met andere projecten als The Ocean Cleanup.
  • Het onderzoeken van de invloed op het milieu in zee. Bijvoorbeeld door vissen te ontleden.
  • Hoe we als individu het beste het plasticverbruik zo klein mogelijk kunnen houden. En daarmee ook het bewust maken van mensen over de invloed van plastics.

We hebben kunnen regelen dat we het onderzoek mogen aanbieden bij de landelijke politiek.

Stranden opruimen

We gaan stranden opruimen in samenwerking met Love Not Waste. Van de resultaten doen we verslag. Ook die verwerken we in ons onderzoek.

Vlogs en blogs

We gaan ook vloggen. Deze zullen we gedurende de reis maken en delen op YouTube. We zijn ook actief op Facebook en Instagram. Hiermee hopen we veel jonge mensen te bereiken om zo de Plastic Soup bespreekbaar te maken.

Afval aan boord

Zelf gaan we natuurlijk ook bewust om het het afval en plastic aan boord. Dit mag natuurlijk nooit in de oceaan belanden. We kijken hoe we het plasticverbruik zo laag mogelijk kunnen houden.

Blog

Houd mijn blog in de gaten voor nieuws over Soup at Sea.
De Facebookpagina zal vaker bijgewerkt worden, maar op mijn blog is gedurende de reis meer te lezen over de resultaten van het onderzoek en de voortang van de activiteiten.

Op dit moment zijn we druk bezig om het project op te zetten. We zoeken naar samenwerkingen met andere partijen. Informatie op deze pagina kan dus achterhald of onjuist zijn. Volgs ons op Facebook of Instagram voor het laatste nieuws.

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas