Deze website gaat over School at Sea 2018 / 2019 en wordt daarom niet meer bijgewerkt. Ga naar mijn blog over mijn reis in mijn tussenjaar van 2023 / 2024. Contact opnemen kan nog steeds.

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas

Over mij

Ik ben Thomas Kreeftmeijer. Ik ben nu 19 jaar en word in augustus 20. Ik was 16 toen ik met School at Sea mee was. Ik zat toen in 5 vwo op het Candea College in Duiven. Nu studeer ik scheikunde aan de Universiteit Utrecht. Verder woon ik in Arnhem, dat doe ik samen met mijn ouders en mijn jongere broer. In 2018/2019 was ik mee met School at Sea.

Thomas in kano

Aan het zeilen op het Markermeer

Ik ben iemand die graag actief bezig is, dat combineer ik dan vaak ook nog met minder gebruikelijke activiteiten en hobby's. Zo doe ik aan duiken en snorkelen. Ik heb inmiddels al twee duikbevretten en daarmee mag ik bijvoorbeeld tot 30 meter diep en 's nachts duiken. Daarnaast fotografeer ik en ik maak ook regelmatig een filmpje, mijn sport en deze hobby zijn dus perfect te combineren. Maar ook ben ik op vakantie liever bezig met outdoor activiteiten dan met relaxen. Tijdens mijn middelbare schooltijd was ik lid van Sound and Light Candea College. Daar zorgde ik met nog een aantal leerlingen voor de techniek bij evenementen op school. Nu ben ik nog steeds bezig met deze hobby's, zo heb ik afgelopen twee jaar gewerkt aan de documentaire 13 000 zeemijl. Ik hield me daar vooral bezig met het licht. Ik heb zelfs meegewerkt aan de Jesus Christ Superstar musical op mijn school. Mijn droom is was om mee te gaan met School at Sea en dat is gelukt in 2018/2019, maar voor het vertrek was ik al druk bezig met de voorbereidingen. Er moest namelijk zo'n 25 duizend euro verzameld worden en dat is hard werken. Ik ben gemotiveerd met mijn studie bezig en ook altijd erg behulpzaam. Daarnaast kan ik goed probleemoplossend denken en wil ik altijd blijven groeien. Voor mij is iets nooit uitontwikkeld, daarom ben ik altijd op zoek naar hoe ik iets het meest efficiënt kan doen en dat probeer ik dan ook altijd te delen. We leven niet om het wiel twee keer uit te vinden, maar om juist voort te bouwen op beschikbare kennis. Dat vind ik ook het mooie aan wetenschap en in het bijzonder de biochemie. Daarnaast vind ik dat ik het beste kan leren door te doen en dat deed ik met School at Sea.

Waarom ga ik mee?

Wat wil ik bereiken?

Kijk voor de informatie over het project en de reis op de pagina over het doel van School at Sea.

Bij School at Sea leerde ik vaardigheden ontwikkelen die ik nog mijn hele leven nodig heb:

  • Plannen, ik moest voor de 6 maanden op zee mijn schoolwerk kunnen inplannen, want wanneer ik terug kwam in Nederland, ging ik gewoon weer verder met het VWO5 programma van mijn school. Dus moet alle stof in die tussentijd worden gedaan en dat moet gecombineerd worden met alle andere activiteiten van deze reis en dat is gelukt.
  • Vertrouwen op anderen, tijdens mijn schooldagen, zou een andere groep het schip bedienen. Dat betekende dat ik daar geen invloed op had en dus er maar op moest vertrouwen dat de anderen dit netjes konden, zodat ik met een gerust hart aan het leren kon.
  • Leiderschap nemen, tijdens de scheepsovernames kan ik een belangrijke rol krijgen, bijvoorbeeld kapitein (en dat is gelukt). Dat betekende dat ik de voor 300 zeemijl leiding kreeg over het schip en ik keuzes maakte met grote invloed (uiteraard samen met de echte kapitein).
  • Verantwoordelijkheid nemen, tijdens de wacht en op nog veel meer momenten hadden mijn keuzes (grote) gevolgen voor de hele groep. Op zulke momenten nam je de verantwoordelijkheid voor een bepaalde categorie op je.
  • Zelfstandig werken, omdat er vaak niemand was die controleerde of ik wel netjes mijn taak uitvoerde, moest ik leren ook zonder hulp efficiënt te werken. Iets dat toen op het vwo al nodig was, maar later steeds vaker voorkomt en daarom is het een heel belangrijke vaardigheid.
  • Samenwerken, omdat je niet alleen een 3-master kunt varen, is samenwerking misschien wel net zo belangrijk als zelfstandig werken. Daarbij komt dat weer andere vaardigheden als communicatie en afspraken nakomen tegelijkertijd een rol spelen. Dat leerde ik vooral doordat ik verplicht werd om dit te doen.

Dit was al een grote lijst vaardigheden die ik niet of maar zeer beperkt op mijn huidige school kon ontwikkelen en daarom was School at Sea enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling. Dit waren dan alleen nog vaardigheden die ik leerde op het schip zelf, maar tijdens de voorbereidingen leerde ik al vaardigheden als communiceren, sponsoren werven, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid te ontwikkelen. Een hele lijst aan vaardigheden die ik op een van de leukste manieren leerde, maar die tegelijk ook nog heel nuttig zijn in mijn carrière vanaf nu tot mijn pensioen en daarna! Een ontwikkeling die ik iedereen toen al, voor vertrek, kon aanbevelen.

Lees mijn avonturen terug!

Lees de blog voor de alle avonturen of bekijk de film 13 000 zeemijl!

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas