Deze website gaat over School at Sea 2018 / 2019 en wordt daarom niet meer bijgewerkt. Contact opnemen kan nog steeds.

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas

Over mij

Ik ben Thomas Kreeftmeijer. Ik ben nu 15 jaar en word in augustus 16. Ik zit nu in 4 vwo op het Candea College in Duiven. Verder woon ik in Arnhem, dat doe ik samen met mijn ouders en mijn jongere broer. Volgend jaar ga IK mee met School at Sea.

Thomas in kano

Aan het zeilen op het Markermeer

Ik ben iemand die graag actief bezig is, dat combineer ik dan vaak ook nog met minder gebruikelijke activiteiten en hobby's. Zo doe ik aan duiken en snorkelen. Op dit moment doe ik ook de 1* opleiding, zodat ik ook in het buitenwater mag genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Daarnaast fotografeer ik en ik maak ook regelmatig een filmpje, en mijn sport en deze hobby zijn dus perfect te combineren. Maar ook ben ik op vakantie liever bezig met outdoor activiteiten dan met relaxen. Daarnaast ben ik lid van Sound and Light Candea College. Daar zorg ik met nog een aantal leerlingen voor de techniek bij evenementen op school. Ik houd me daar vooral bezig met het licht. Ik heb zelfs meegewerkt aan de Jesus Christ Superstar musical op mijn school. Een droom is nu om mee te gaan met School at Sea en dat doe ik volgend jaar, maar voor het vertrek ben ik al druk bezig met de voorbereidingen. Er moet namelijk 25 duizend euro verzameld worden en dat is hard werken. Ik ben gemotiveerd op school en ook altijd erg behulpzaam. Daarnaast kan ik goed probleemoplossend denken en wil ik altijd blijven groeien. Voor mij is iets nooit uitontwikkeld, daarom ben ik altijd op zoek naar hoe ik iets het meest efficiënt kan doen en dat probeer ik dan ook altijd te delen. We leven niet om het wiel twee keer uit te vinden, maar om juist voort te bouwen op beschikbare kennis. Daarnaast vind ik dat ik het beste kan leren door te doen en dat doe ik met School at Sea.

Voor €20 kan ik 10 zeemijl varen, ik ga er 12.000 varen. Hoeveel wilt u mij op weg helpen?

Waarom ga ik mee?

Wat wil ik bereiken?

Kijk voor de informatie over het project en de reis op de pagina over het doel van School at Sea.

Bij School at Sea leer ik vaardigheden ontwikkelen die ik nog mijn hele leven nodig heb:

  • Plannen, ik moet voor de 6 maanden op zee mijn schoolwerk kunnen inplannen, want wanneer ik terug kom in Nederland, ga ik gewoon weer verder met het VWO5 programma van mijn school. Dus moet alle stof in die tussentijd worden gedaan en dat moet gecombineerd worden met alle andere activiteiten van deze reis.
  • Vertrouwen op anderen, tijdens mijn schooldagen, zal een andere groep het schip bedienen. Dat betekent dat ik daar geen invloed op heb en dus er maar op moet vertrouwen dat de anderen dit netjes kunnen, zodat ik met een gerust hart aan het leren kan.
  • Leiderschap nemen, tijdens de scheepsovernames kan ik een belangrijke rol krijgen, bijvoorbeeld kapitein. Dat betekent dat ik de leiding krijg over het schip en ik keuzes maak met grote invloed.
  • Verantwoordelijkheid nemen, tijdens de wacht en op nog veel meer momenten hebben mijn keuzes grote gevolgen voor de hele groep. Op zulke momenten neem je de verantwoordelijkheid voor een bepaalde categorie op je.
  • Zelfstandig werken, omdat er vaak niemand is die controleert of ik wel netjes mijn taak uitvoer, moet ik leren ook zonder hulp efficiënt te werken. Iets dat nu in 4 vwo al nodig is, maar later steeds vaker voorkomt en daarom is het een heel belangrijke vaardigheid.
  • Samenwerken, maar omdat je niet alleen een 3-master kunt varen, is samenwerking misschien wel net zo belangrijk als zelfstandig werken. Daarbij komt dat weer andere vaardigheden als communicatie en afspraken nakomen tegelijkertijd een rol spelen. Dat leer ik ook alleen maar doordat ik verplicht word om dit te doen.

Dit is al een grote lijst vaardigheden die ik niet of maar zeer beperkt op mijn huidige school kan ontwikkelen en daarom is School at Sea enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling. Dit zijn dan alleen nog vaardigheden die ik leer op het schip zelf, maar tijdens de voorbereidingen leer ik al vaardigheden als communiceren, sponsoren werven, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Een hele lijst aan vaardigheden die ik op een van de leukste manieren leer, maar die tegelijk ook nog heel nuttig zijn in mijn carrière vanaf nu tot mijn pensioen en daarna! Een ontwikkeling die ik iedereen nu al, voor vertrek, kan aanbevelen.

Bosman Opleidingen

Candea College

Deltares

Fugro

Henk Wubs

Holsboer Optometrie

Reasult

Bureau Veritas