De eerste echte stappen…

De eerste echte stappen naar het grote geld

In de afgelopen week is er weer een hoop gebeurd om het geld bij elkaar te brengen. Waar ik vorige week nog bezig was met brieven sturen, zijn deze inmiddels verstuurd. Ook de website heeft een grote verbetering gekregen en ik ben begonnen met het organiseren van enkele activiteiten. Lees snel verder…

De website

6/7/8/9 april, Arnhem

Ik merkte dat op Apple apparaten de weergave niet helemaal goed was. Dat lag aan een bepaalde, niet goed werkende opmaak. Dit probleem heb ik inmiddels heel eenvoudig verholpen door de foto’s in de header te verwijderen. Dat is niet wat ik had gehoopt, maar het werkt. Daarnaast heb ik besloten om toch een drop-down menu in te bouwen. Zeker op kleinere apparaten zou anders het menu standaard het halve scherm in beslag nemen. Hier ben ik vrijdag aan begonnen en heb ik zaterdag afgemaakt. Dat is netjes geworden. Op de blog heb ik naar aanleiding van familie het abonnementssysteem vereenvoudigd. Eerst was een groot deel nog in het Engels en daardoor soms onduidelijk. Ook staat een slechte vertaling niet netjes op een website. Ik heb het systeem van inloggen veranderd en hierdoor werkt het nu beter. Helaas is nog niet alles vertaald, maar ik heb de vertalingen grotendeels inmiddels ingestuurd. Deze moeten dan onafhankelijk worden gecontroleerd. Hier heb ik verder geen invloed op, maar ik hoop dat dit snel gebeurd en we kunnen genieten van een volledig Nederlandse website. Inmiddels werken de blogupdates ook helemaal, meer informatie hierover is hier te vinden. Nu word je bij het bevestigen van het lidmaatschap automatisch ingeschreven voor de updates. Daarvoor gebruik ik Mailchimp en dit werkt prima. Wekelijks op maandag ontvang je een mail met het laatste nieuws.

Activiteiten

8/9 april, Arnhem

Ondertussen ben ik ook gaan nadenken over verschillenden mogelijke activiteiten. Op dit moment is een fotografiewedstrijd en een concert in ontwikkeling. De bedoeling is dat voordat ik naar Rome ga, dus voor 19 april, de dagen en locaties voor voor beide activiteiten bekend zijn. Mocht je ideeën hebben, laat dit dan weten.
Zodra meer bekend is, zal op deze pagina op de website meer informatie staan over de activiteit.

De spanning loopt al aardig op…

Want de loting komt er nu echt aan: 16 april wordt duidelijk of ik een plek heb of nog moet wachten. Waarschijnlijk zullen er 7 plekken verloot worden, onder minimaal 5 deelnemers, maar dat kan altijd nog meer worden. Spannend… Als ik ingeloot wordt, en ja, die kans is dus best wel heel groot, dan moeten er snel een aantal afspraken gemaakt worden. Zo heb ik contact met Jesse Reight, een journalist. Als mijn plek zeker is, krijg ik een interview voor in De Gelderlander. Ook met school begint het hele proces. Daarnaast wil ik met twee andere deelnemers van scholen van Quadraam, het overkoepelend bestuur van vele scholen in Arnhem, naar het bestuur gaan en vragen om sponsoring. Dit doe ik natuurlijk pas op het moment dat deelname zeker is.

En de bedrijven

10 April, Arnhem

De eerste contacten met bedrijven zijn gelegd. Zo heb ik als eerste contact opgenomen met de ASN Bank, de Triodos foundation en de ABN AMRO. De ABN AMRO heb ik inmiddels gebeld met de vraag om te reageren op mijn mail. De ASN Bank sponsort geen individuele projecten. Daarnaast heb ik de Rabobank en Knab gebeld. Ik ga hun beide een mail sturen met alle informatie over School at Sea. Knab gaf al wel aan dat ze waarschijnlijk niets kunnen beteken als bedrijf, maar het personeel mogelijk wel ideeën heeft. De Triodos foundation moet ik nog bellen, dat kan ik hopelijk morgen doen.

Verder heb ik via mijn vader contact gezocht met Reasult, als het goed is, mag ik bij hun een korte presentatie of pitch geven. Dat moment wil ik in de meivakantie ergens plannen.

Daarnaast ga ik contact opnemen met een drukkerij. Ik hoop dat zij mij willen sponsoren met visitekaartjes en flyers. Deze ga ik ook een mail sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.