De allerlaatste week thuis

Vandaag is de allerlaatste week thuis begonnen

15 oktober, Arnhem

De laatste keer school, de laatste keer mijn klas zien, de laatste keer duiken op zondagochtend, de laatste thuis huiswerk maken. Het is allemaal al geweest. Nu heb ik nog een week vakantie en in het laatste weekend stap ik voor 6 maanden aan boord van de Thalassa.

Het is dan eindelijk zover. De week dat ik van iedereen afscheid moet nemen. Van mijn klas heb ik dat vrijdag al gedaan. Van familie doe ik dat eigenlijk pas echt op 26 oktober. Dan zal ik ze nog één keer zien, dan zal het 5 maanden, 3 weken en 4 dagen duren voordat ik ze pas weer zie. Mijn klas zie ik in totaal zelfs 6 maanden, 3 weken, 2 dagen niet. Dat is dus niet niks. Ondertussen zit ik ruim 180 dagen met dezelfde groep opgescheept. Dat maakt het aan de ene kant lastig. Ik ga vast en zeker mensen missen en andersom natuurlijk ook. Ik word ook zeker door mensen gemist. Gelukkig weet ik ook wel dat ik mij daarover heen kan zetten. Het wordt gewoon een supermooie ervaring!

Inpakken!

Deze week staat in het teken van de 3 pagina’s tellende paklijst verzamelen. Dat klinkt misschien veel, maar dat ik het zeker niet. Hieronder een klein stukje van de paklijst.

Kleding (advies: geen witte kleding)

 • ondergoed en sokken voor 2 weken (herkenbaar en gemerkt)
 • 1 set warm ondergoed (lange onderbroek en hemd met lange mouwen)
 • 6 T-shirts of hemdjes (minimaal 2 met korte mouwen)
 • 2 shirts met lange mouwen
 • 2 sweatshirts of dunne truien
 • 1 dikke trui of fleece
 • 3 lange broeken
 • 3 korte broeken (minimaal 2 tot aan de knie)
 • 1 joggingbroek
 • 1 representatieve outfit, incl. schoenen (jurk/rok of broek, blouse/overhemd)
 • muts, sjaal, handschoenen (tegen de kou)
 • poncho of dunne regenjas (voor expedities)
 • zeilpak (eventueel kopen van School at Sea)
 • pyjama

Schoenen

 • 1 paar laarzen: zeillaarzen zijn het prettigst (zoals Jallatte zeillaarzen, +/- € 90)
 • 1 paar wandelschoenen voor hikes
 • 1 paar antislip bootschoenen of gympen, hardloop- of sportschoenen
 • 1 paar slippers (goede kwaliteit, zoals TEVA, geen rubberslippers)

Zoals je ziet, is dat dus helemaal niet zoveel kleding. Meer past ook niet in sommige hutten, de hoeveelheid is dus zeker ergens op gebaseerd.

Naast de kleding, hebben we nog de schoolspullen. Alle boeken, schriften, kopieën en weet ik het allemaal. Ook dit zit in een krat.

Dat van mij valt nog reuze mee. Ik hoorde van sommige andere leerlingen, dat ze nog veel meer mee moesten nemen.

Contact

Zoals ik al heb verteld, is er vrijwel geen mogelijk om met mij in contact te komen. Ik heb het nog even op mijn contactpagina gezet. Wil je mij toch een bericht sturen, stuur dit dan naar mijn ouders op dit e-mailadres: sponsor@thomasatsea.nl. Ik zal de e-mail niet lezen, maar mijn ouders zullen het bericht naar mij doorsturen en je zal ook weer via mijn ouders mijn eventuele antwoord terugkrijgen. Dat kan tot wel 2 weken duren. Ik weet het, het is misschien wat omslachtig, maar het is de snelste manier van communicatie die ik heb. We moeten het ermee doen. Voor mijn blog zal ik wekelijks een berichtje schrijven. Dat zal ook via mijn ouders op de blog gezet worden.

Dat was het voor nu weer even. Ik heb er in elk geval weer heel veel zin in, maar ook de spanning loopt al aardig op. Misschien nog een blogje vanuit Arnhem en daarna een hele hoop vanaf ergens op zee of een van de landen waar we komen.

[CODEaftellen]

Toen ik dit filmpje zag, wist ik weer waarom ik een jaar geleden hieraan begonnen ben:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.