Nog 3 weken

Bijna… Spannend

30 september, Arnhem
Het is zondag over drie weken zover, ik ga aan boord van de Thalassa.
Hieronder nog een keer, tallship Thalassa waarmee ik met 36 andere leerlingen de Atlantische Oceaan ga overvaren.


[CODEaftellen]

De laatste weken staan nu in het teken van alles voorbereiden en gereed maken. Zo moet ik nog de laatste puntjes op de i zetten met betrekking tot het schoolwerk en ook voor de paklijst is nog het een en ander nodig.

Tijdens de reis mag ik één keer per week een bericht naar huis sturen. Meer contact met het thuisfront is er niet. Er zal dus ook hooguit een keer per week een bericht op deze blog kunnen verschijnen. Door het beperkte internet aan boord is het niet mogelijk om foto’s te delen terwijl we op zee zijn. Als we op de eilanden zijn, kunnen we mogelijk wel foto’s delen, dit hangt natuurlijk helemaal van het internet aan land af.

Dan nog enkele veel gestelde vragen:

Wanneer ga je weg en kom je terug?

De laatste dag op school zal op 12 oktober zijn, hierna heb ik een week herfstvakantie. Het inschepen zal op 21 oktober gebeuren in Amsterdam. Dit is alleen voor directe familie, maar de week hierna blijven we nog in haven liggen om te wennen aan de omgeving en de eerste dingen van het schip te leren kennen en gebruiken. Op vrijdag 26 oktober zullen dan ook echt uitvaren door de sluizen van IJmuiden. Dat moment is het moment dat ik de laatste keer in zes maanden familie en vrienden van ’thuis’ kan zien. Vrienden en familie mogen komen uitzwaaien. Op 20 april 2019 zal ik weer in Nederland aan wal gaan. Daarna heb ik twee weken meivakantie en dus zal mijn eerste schooldag op het Candea College pas weer op 6 mei zijn.

Ga je ook nog aan land?

Ja, we gaan sowieso 8 keer aan land (als alles goed gaat). Zoals te zien is op bovenstaande kaart zal onze eerste bestemming Tenerife zijn. In totaal is de route 12 000 zeemijl.

Krijg je lessen?

Ja en nee. Ja, want we krijgen bijvoorbeeld allemaal gezamenlijk Spaanse les en ook zijn er lessen over plannen en leren. Nee, want ik krijg voor mijn schoolvakken geen gewone klassikale lessen. Dat komt omdat iedereen verschillende vakken heeft, ook hebben we in totaal iets van vijf curricula (vwo 4, vwo 5, havo 4 en nog wat uit België). Hierdoor is het onmogelijk om gezamenlijk les te krijgen. Wel zijn er een aantal docenten (voor mijn vakken: scheikunde, biologie en natuurkunde; ook nog economie en geschiedenis) aanwezig. Deze docenten kunnen samen met alle vakken helpen. Zo hoef ik dus niet alles alleen uit te zoeken, maar het grootste deel zal toch echt wel zelfstandig moeten gebeuren.

Ken je iedereen van de groep al?

Nee, maar ik met iedereen al wel minimaal twee keer gezien: op de leren-lerendag en op de laatste voorbereidingsdag. Ken ik iedereen? Nee natuurlijk niet. Gelukkig komt dat allemaal vanzelf goed. Uiteindelijk kunnen we niet zonder elkaar. Je zit toch met bijna vijftig man op een schip van maximaal 48 bij 8 meter.

Heb je contact met je familie/school/vrienden thuis?

Nee, niet zomaar. Zoals gezegd mag ik dus één keer per week een berichtje naar huis (lees: mijn ouders) typen en ook ontvangen. Daar houd het dan ook mee op. We moeten onze telefoons inleveren en toegang tot internet is er niet. Een paar keer tijdens de reis mogen we onze telefoons hebben om ermee naar huis te bellen of even te appen. Contact zal dus voornamelijk gaan via mijn ouders en als je dat niet wil, dan moet je soms heel lang geduld hebben (maximaal 6 maanden, met pech). Hoe dat wel kan, zal ik binnenkort laten weten. Ik zal mijn ouders of familie ook niet tijdens de reis zijn.

Als je nog andere vragen hebt, laat het vooral weten, want nu heb ik nog tijd om alles te beantwoorden.

Join the Pipe flessen

Inmiddels hebben we reactie van Join the Pipe. Join the Pip sponsort Soup at Sea met drinkflessen. Deze flessen kunnen we tegen kostprijs inkopen. De winst die we maken steken we in ons Soup at Sea project. Ze kosten 7 euro per stuk. Wil je ook zo’n drinkfles hebben, mail dan naar sponsor@thomasatsea.nl. Het betreft de Join the Pipe BOGO flessen van 500 mL.

Bogo-Bottle-package
Ik heb alle kleuren, behalve de gele.

De flessen zijn gemaakt in Nederland. Ook krijgen we van Join the Pipe enkele educatie pakketten om uit te delen op de eilanden waar we komen. Zo hopen we een nog groter bewustzijn te creëren van het plasticafval probleem. Stop daarom nu met de wegwerpflesjes en koop via mij een herbruikbare waterfles! De wegwerpflessen zorgen voor 3% van al het zwerfafval en dat is nergens voor nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.