Het echte werk is begonnen

Het is nu zover, de zakelijke presentaties zijn begonnen

Waar het eerst maar niet lukte om contact te krijgen, bijvoorbeeld bij de banken, ging afgelopen week alles een beetje in een stroomversnelling. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat de vakantie weer voorbij is en mensen weer op kantoor zijn.

Ik begin bekend te worden…

Vanaf 10 mei, Arnhem, Duiven

Als eerste deelde iemand in de groepsapp van de duikclub het krantenartikel, daarnaast kreeg ik op de vrijdag erop bij de training in het zwembad ook al de nodige leuke reacties.

Ook mevrouw Cobussen (mijn mentor 2e en 3e klas) stuurde zelfs gelijk een mailtje nadat ze het had gelezen.

Op school vielen de hoeveelheid reacties op maandag en dinsdag wel mee, maar vanaf woensdag kreeg ik regelmatig van een docent een leuke reactie. Harstikke leuk, natuurlijk. Maar naar 3 keer het verhaaltje kort verteld te hebben, was het ook wel genoeg geweest (maar dat laat ik natuurlijk niet merken). Dat het vanaf woensdag wat meer werd, heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de papieren versie van het artikel sinds dien in de docentenkamer hangt.

De tussenuren op woensdag

16 mei, Duiven

Tijdens mijn tussenuren op deze woensdag las ik het mailtje van Fugro met de mededeling dat we welkom zijn. Mijn dag kon niet meer stuk, want dat heb ik maar moor geregeld. Verder had ik nog een gesprekje met mijn mentor over mogelijke ideeën en dingen die ik met school moet regelen. Zo weet ik wie ik moet mailen om een afspraak mee te maken voor een presentatie voor de docenten. Ook heb ik een afspraak gemaakt met de directeur met als hoofddoel om binnen te komen bij de Rotary. Dat staat voor 22 mei in de agenda. Daarna heb ik gebeld naar Fugro om de laatste dingen voor de presentatie op 23 mei af te spreken. Zo heb ik afgesproken dat we met z’n drieën komen. Deze presentatie doe ik samen met Minke en Hannah namens de hele groep. Ook ben ik bij Quadraam binnengelopen. Daar willen Sjors en Judith en ik, omdat we allemaal op een Quadraam school zitten, ons verhaal gaan houden. Hiervoor moeten we een mail sturen naar het bestuur. Deze maakt Sjors voor ons. Dat scheelt mij weer werk. Daarnaast heb ik mijn oom Nick gebeld om ook de laatste dingen af te spreken bij Bureau Veritas. Daar heb ik ook dinsdag 22 mei een presentatie. Waarschijnlijk willen zij mij wel sponsoren. Deze presentatie doe ik alleen en is alleen voor mij. Inmiddels zitten mijn tussenuren er alweer op. Nog één les en op weg naar het lokaal kwam ik meneer Carpaij (mijn mentor 1e klas) tegen: ‘je lag bij mij op de keukentafel’ en na de les zei een andere docent nog ongeveer hetzelfde.

Tekeningen

18 mei, Duiven

Met tekenen hadden we na de taart nog wat over, ik had mijn verhaal bij deze klas nog niet klassikaal verteld en dus kreeg ik het woord. We kwamen op het idee om impressionistische kunststukjes te maken en deze te veilen. De opbrengst is voor mij. Dit idee is nog in de concept fase, maar waarschijnlijk zullen we er wel wat mee doen. Hoe kan ik nog niet zeggen. De vrijdag erop zijn we hiermee verder gegaan, ook kwamen we op het idee om portrettekeningen te maken: dat gaat als volgt: mensen sturen een foto in en wij (de leerlingen van tekenen) maken hier een tekening van. Hiervoor bieden we verschillende opties aan. Ook dit is nog in conceptfase. Alle details hoop ik de loop van deze week te hebben.

De activiteitenpagina’s

19 mei, Duiven

Na de tekenlessen op vrijdagochtend heb ik twee tussenuren. Ik ben toen gelijk begonnen met het maken van twee nieuwe pagina’s voor zowel de veiling als de portrettekeningen. De veiling had een lastigheid in het bieden. De portrettekeningen pagina moet natuurlijk een werkend instuurformulier met foto-uploader hebben. Ik heb hiervoor gewoon uploader van de fotowedstrijd gebruikt en deze aangepast. Deze pagina’s zijn nog in concept, maar ze zullen deze week definitief online komen.

De presentaties

20 mei, Arnhem

Om half twaalf heb ik afgesproken met Minke en Hannah voor de presentatie voor Fugro. Voor deze presentatie hebben we mijn presentatie gebruikt die ik al had gemaakt voor Reasult. Al hebben we hem zo aangepast dat er weinig meer van over is. Nu hebben we een filmpje, de tegenprestaties en onze motivatie toegevoegd. Daarmee hebben we gelijk weer een goede basis gemaakt voor de komende presentaties. De presentatie voor Bureau Veritas is dan ook weer een aangepast versie van de presentatie voor Fugro. Daarnaast hebben we nog wat organisatorische afspraken gemaakt.

Ook hebben we dit weekend de lijst met tegenprestaties gemaakt. Deze is onze richtlijn. Bij Fugro op woensdag gaan we deze uittesten. Daarna gaan we kijken of deze nog aangepast moet worden.

De sponsortrui

20 mei, Arnhem

Voor mij nieuw is de sponsortrui. Op deze trui komen alle logo’s van grote sponsoringen door bedrijven. De locatie en grote van het logo is afhankelijk van het totaal aantal logo’s en het sponsorbedrag. Na terugkomst krijg ik weer een artikel in de krant, hierop zal ik dus ook deze trui dragen.

Bekijk de tegenprestatiespagina voor meer informatie over deze trui.

Facebook inzamelingsactie

20 mei, Arnhem

Het is nu ook mogelijk om via Facebook te doneren. Doe dat via deze pagina: Fundraising pagina Facebook. Hoe meer mensen het zien, hoe beter. Elke zeemijl is er één extra en ben ik er dus eentje dichter bij mijn doel van 12 duizend zeemijl.

Voortaan het laatste nieuws in de mail ontvangen? Abonneer dan nu op de Blog Updates.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.