Week 18 – Terugkomst, uitwisseling, scheepsovername

Het is de laatste dag van de eigen reis (door Cuba) en we werden opgehaald door de bijboot van het Britse schip Pelican of London, want onze motor was stuk. We kwamen aan boord en hoorde dat we niet mochten douchen en wassen, want het zeewater is te vies voor de watermaker. De tassen moesten weer uitgepakt worden en daarna lag mijn bed nog twee dagen vol. Ik sliep, nu het nog kan, buiten in mijn hangmat.
De volgende dag hadden we een speciale activiteit: een uitwisseling met het Duitse project aan boord van de Pelican of Londen. Een project van zes maanden vergelijkbaar met dat van School at Sea. Ik vond het erg leuk om aan boord van dat schip te zijn en daar te lunchen. We kletsten over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee projecten. Na de lunch konden we verder met school, want daar is binnenkort weer weinig tijd voor.

De scheepsovername Cuba is dit maal bij vertrek en dus kwamen de sollicitatiegesprekken eraan. Ik had gesolliciteerd als machinist en met twee andere leerlingen stond ik in de stuurhut. We kregen een aantal vragen over wat we zouden doen bij een bepaalde situatie. Ook vroegen ze ons waarom ze drie machinisten zouden aannemen.

Later die dag kwam de uitslag: we waren alle drie machinist geworden.

Na een paar dagen school, PO’s en SaS-story is de scheepsovername nu echt begonnen!

Vlak voor vertrek uit Cuba heb ik nog even geholpen met water bunkeren. Op de dag voor vertrek heb ik nog de val van de vlieger gesplitst (het in elkaar vlechten van twee touwen). Een stuurman heeft me geleerd hoe dat moet. Ook kan ik einden van touwen ook netjes maken. Als ik wil kan ik nog meer van dit soort dingetjes leren. Ook heb ik geholpen met de sloepbijboot in het water te tillen, omdat deze op de dag van vertrek sneller op te ruimen zou zijn. Maar toen we met de david de bijboot naar het water wilden draaien, brak er een tand van het draaimechanisme af. Dat betekende dat de hele david vast zat. Na veel getrek, konden we de sloep weer op zijn steunen zetten en dus gebruiken we de opblaasbijboot nog.

Morgen (maandag) gaan we uitklaren en daarna kunnen vertrekken en op naar Bermuda!

(Blog van week 17 volgt)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.