Week 15 – Maden, meelwormen en luizen; drollen en schimmel

Maden, meelwormen en luizen; drollen en schimmel. Ze waren deze week allemaal aan boord. De eerste week aan boord na de eigen reis begint al goed…

Het begon op de dag na de aankomst op het schip. In de avond was er in een van de WC’s een mega grote drol gevonden. Niemand had die doorgespoeld en dus lag deze lekker te ruiken. Ik hoorde wat herrie op de gang en ging dus eens kijken. Toen ik mijn hut uit kwam, rook ik het gelijk. In de WC zag het grote ding waarbij je je afvraagt hoe dat uit iemand kan komen, zo groot was het. Dus met de borstel dat ding over het randje geduwd en daarna heel, heel, heel veel water erdoorheen spoelen. Ik heb ontstopper nog geprobeerd. Dat hielp ook niet. Toen Sam terug aan boord kwam, lag ik in mijn hangmatje op dek. Ik zei het maar gelijk. Na een tijdje kwam hij terug met de mededeling dat de beruchte drol in de vuilwatertank was verdwenen. De volgende dag was er op een andere WC precies hetzelfde aan de hand. Na de ontdekking van deze bruine vrienden maar gelijk een middendekje gegooid (zo noemen we dat aan boord). Wie (zowel jongens als meisjes) trekken er niet (goed) door? Uiteindelijk was er iemand die het even heeft opgelost en hopelijk komt het niet meer voor.

De volgende dag hadden we bij het ontbijt hagelslag en toen kwamen we erachter dat er schimmel aan de onderkant zat. Alle hagelslag moest uit de banken en gecontroleerd worden. Uiteindelijk hebben we heel veel beschimmelde pakken gevonden. Erg jammer dit. Bij het uitruimen van de banken vonden we nog een meelworm. Alles moest eruit. Tijdens de nachtwachten hebben we alle banken leeggehaald en schoongemaakt. Er werden nog meer meelwormen gevonden in de banken.

In de keuken was het ook raak, want daar zat het ongedierte overal. Voortaan moet alles in dichte bakjes, want anders kruipen de beestjes erin en kan je het weggooien. De kastjes zijn helemaal schoongemaakt en hopelijk zijn we voorlopig van de meelwormen af. Als klap op de vuurpijl kwam even later de mededeling dat er luizen aan boord zijn en dus moest iedereen nog even gekamd worden. Ik had gelukkig geen luizen, maar twee anderen wel. Na twee dagen was het weer voorbij, iedereen is nu weer luisvrij.

Inmiddels zijn we nog 300 zeemijl verwijderd van Cuba waar onze tweede eigen reis zal zijn. Dat wordt vast en zeker weer een mooie week. Aan boord was de zeeziekte weer een beetje teruggekomen aangezien we een tijdje tegen de wind in gevaren hebben. Nu zeilen we weer en is het weer rustig aan boord.

Tot over een week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.