Week 12 – San Blas

De afgelopen week was er niet zo bijzonder veel gebeurd, we zijn van Curaçao naar de San Blas eilanden gevaren, hier hebben we rond 7 uur in ochtend van 12 januari geankerd. Het uitzicht is er mooi. Op de voorgrond oneindig veel kleine eilandjes, van 3 bomen tot een klein dorpje. Allemaal zo vlak als water. Op de achtergrond zien we de bergen van Panama zelf. Na het ankeren heb ik nog even geholpen met de wacht om alles op te ruimen. Om 8 uur was er ontbijt en daarna gewoon school tot 16 uur, hierna kwam de lokale bevolking aan boord. Zij hadden heel veel lapjes meegebracht. Voor vier US-Dollar heb ik een kleurrijk lapje gekocht om op te hangen. In de avond heb ik gewerkt aan het projectje voor de halverwege middag.

De dag erna had ik nog keukendienst. Al met al een vrij soepele dag met lekkere maaltijden. Dat kon ook niet anders met American Pancakes met Nutella, honing, stroop en poedersuiker als ontbijt. Daarna hebben we nog erg geslaagde aardappel-broccolisoep gemaakt. Het avondeten was een pasta met tomatensaus. Het was wat creatief doen met de vulling. Uiteindelijk hadden we een hele pan vol met tomatenpuree, een blik van 2500 gram paprika en nog wat wortel. Na deze lange dag hadden we nog een feestje.

Misschien gaan we nog survivallen op een ander eiland en daarna gaan we door naar het vaste land voor onze eerste eigen reis.

De foto’s komen van de FB pagina van Thalassa Barkentijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.