Week 07 – Kaapverdië

Inmiddels varen we ergens op de Atlantische Oceaan tussen de Kaapverden en Dominica, onze eerst volgende stop. Het zal wel nog even duren voordat we er zijn, want we moeten nog ruim 1000 zeemijl varen en dat kost toch wel een week. Tijd zat om eens een flinke stap te maken in het schoolwerk, want in het Caribisch gebied is het druk met alle excursies en activiteiten. Eerst nog wat over onze driedaagse stop in de Kaapverden.

Op 29 november kwamen we aan in Mindelo, São Vicente, Kaapverdië. Daar zijn we voor anker gegaan, want een kade is er niet voor schepen als deze. Dat gebeurde allemaal midden in de nacht. Ik had gevraagd of ze mij zouden willen wekken, maar dat is niet gebeurd. Toch was ik wakker geworden, want de enorme herrie van de motor en de boegschroef had iedereen gewekt.

De volgende dag was er gewoon school. Dat is hard nodig, want in het Caribisch gebied hebben we een vol programma. Na een lange dag school is het weer tijd voor iets leuks, de volgende dag gingen we het eiland zelf op. De groep werd in tweeën verdeeld. Ik had eerst een rondrit in over het eiland. We zijn naar het hoogste punt gereden, zo’n 700 meter. Daar hadden we een mooi uitzicht. Daarnaast zijn we naar een arme buurt geweest, ook hebben we een strand gezien dat vol plastic en ander afval lag. Dat is best heftig om te zien. Na vier uur rondrijden, kwamen we weer aan bij de haven. We hadden vrije tijd. Tijd om eens naar huis te bellen. Daarvoor moesten we wel eerst opzoek naar een café met Wi-Fi. We zijn nu buiten Europa en dus kunnen we niet meer goedkoop bellen. Gratis Wi-Fi is dus de oplossing. Dat is op zo’n eiland al niet zo stabiel en zeker niet als we met een hele groep gaan bellen. De verbinding viel dus zo nu en dan weg, maar alles was beter dan niets. Nadat we wat geluncht hadden, zijn we nog naar de typisch Afrikaanse markt geweest. Daar heb ik wat magneten gekocht voor de verzameling. Erg leuk is het daar.

Dan nog een dag schoonmaken en de hutwissel en we konden weer een dag later vertrekken: op naar Dominica!

Op 5 december was het zover. Het is dan eindelijk tijd om ons cadeau te geven… Het was in elk geval leuk om te geven. Helaas werd het niet zo leuk ontvangen. Ons cadeau was namelijk 120 rollen mariakaakjes. 4200 koekjes in totaal en dus kunnen we er met z’n allen lekker van genieten.

Tot over een week, dan zijn we nog op zee, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt! Volgende week weer een leuk verhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.