Week 05- Alarm!

Op het moment dat ik dat mijn Sailmail aan het schrijven was, was er gepiep. Het Algemeen Alarm ging af. Dat ging in het begin niet helemaal goed, iedereen was wel naar buiten gekomen. Het was de bedoeling dat we allemaal een zwemvest pakken en tegelijk tellen of iedereen er is. Dat tweede lukt wel, maar het eerste ging niet helemaal goed. We zaten met z’n allen te twijfelen of we juist wel of niet die zwemvesten moesten pakken. Het duurde uiteindelijk ruim vijf en halve minuut voordat we klaar waren. Dat is natuurlijk veel te lang, het moet in 43 seconden lukken. Kapitein Sam was dus weer eens boos. Komende week komen er nog een hoop oefeningen aan, voorspelde hij.

Inmiddels zijn we vertrokken uit Tenerife. Hier hebben we een uitwisseling gehad met een school, de Teide beklommen en natuurlijk wat aan school gedaan. Volgende week vertel ik er meer over.

Uit het dagelijkse logboek van School at Sea:
Ondersteboven!

by schoolatsea | Nov 28, 2018

24-11-2018

Het was dan eindelijk weer zover. We zijn rond half twaalf vertrokken uit Tenerife. De wind was goed en de zee rustig. We konden dus lekker gaan zeilen. Na een paar uur op de motor gevaren te hebben, konden we de razeilen, kluivers en het grootmarsstagzeil zetten. De eerste zeilen gingen allemaal prima met wat hulp van de kapitein, maar bij het grootmarsstagzeil was er iets geks aan de hand. We wilden het zeil gaan hijsen, maar toen riep stuurvrouw Lucie ‘the sail is upside down!’. Een aantal SaSsers was er in de middag mee bezig geweest, maar dat was niet helemaal goed gegaan. Het zeil zat ondersteboven gemonteerd. Dat was heel even hilarisch, zo’n zeil dat ondersteboven zit, maar er ontstond ook wat onenigheid over wiens fout het was: dat van de bemanning of van de SaSsers. Ik weet het niet… Het zeil moest er dus weer af, maar dat moest misschien toch al. Het zeil lijkt namelijk ook iets te klein te zijn voor de plek waar het nu hangt. Hoe dan ook mogen de SaSsers weer aan het werk!

Thomas
Klik op de link voor de bijdragen van alle andere leerlingen.
Logboek School at Sea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.