Week 04 – op naar Tenerife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een hele week op zee. Heel veel nieuwe dingen kom je dan niet tegen, zou je zeggen. Het schip verandert niet en de mensen ook niet. Toch is niets minder waar. Het nieuwe wachtschema hebben we al een week, vier dagen school en vier dagen wacht heb ik er inmiddels al opzitten.

Voor vertrek moest ik nog de hoogte in, de ondermars (tweede dwarsgetuigde zeil van onderen) moest uitgepakt worden. Daar was ik nog nooit geweest en dat was dus even spannend. Ik moest hiervoor naar het puntje van de ra klimmen. Nadat alle touwtjes weer veilig vast zaten konden we weer naar beneden. We kunnen vertrekken!

Thuis kan je dan gewoon alles neerleggen zonder het risico dat het aan de andere kant van de ruimte belandt of slapen zonder dat je uit bed rolt of op en neer vliegt en valt. Op zee is dat allemaal anders: gewoon op een stoel zitten gaat soms al niet en een deur open laten staan kan betekenen dat iedereen wakker wordt. Spullen op tafel laten liggen is ook geen goed idee, het glijdt er allemaal zo vanaf. Afgelopen week was het soms zo erg dat als er een golf kwam alle schriften (inclusief die op het anti-slipmatje) van tafel gleden. Kortom: het is gewoon een beetje extra uitdaging in het leven.

Tijdens mijn keukendienst was natuurlijk ook het een en ander omgevallen. Er was yoghurt in de koelkast omgevallen en dus al het vlees van de onderste plak was besmeurd met yoghurt. Dat schoonmaken is dus even werk, ondertussen moet de lunch nog klaar zijn en mag het vlees niet te warm worden. Vervolgens vloog het brood (volledig met plank en mes en al) van het aanrecht. Dat moest nog gegeten worden, dus snel in een pan en weer zeevast zetten. De mayo was nog uit de koelkast gevallen en het water stroomde niet uit de wasbak. Er is dus altijd wat te beleven in de keuken. De couscoussalade die we hadden gemaakt voor het avondeten had iedereen goed gesmaakt.

Op 18-11 zijn we aangekomen in Tenerife. Daar heb ik geholpen met de trossen aanleggen en de loopbrug naar de kade plaatsen. Ik was dus een van de eersten op het vaste land en na acht dagen voelde dat best wel gek. Tot hier houdt het nu even op, het bericht moet verzonden worden.
Wat er nog deze week gaat gebeuren:

  • Filmavond
  • De grote schoonmaak
  • De hutwissel
  • De Teide beklimmen
  • En we krijgen nog wat vrije tijd
  • En de rest weet ik ook nog niet…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.